Wezemaal Aarschot 17.8 Km ST

Bekijk de foto’s van deze wandeling

Mooie gevarieerde stationswandeling doorheen het 'Hageland'. Wij vertrokken aan de stopplaats van 'Wezemaal' en gingen eerst een klein stukje over de 'Wijngaardberg' om vervolgens af te dalen naar de 'Wingevallei'. Wij maakten er nog een extra lusje bij om de tocht iets langer te maken. Langs de oever van de Winge komen we aan de mooi gerestaureerde 'Uitemmolen' voorbij.

Via rustige straten, holle wegen, veldwegen komen we aan het staatsnatuurreservaat 'Beninksberg'. In het reservaat moet men op het enige toegankelijke wandelpad blijven, honden zijn er NIET toegelaten, zelfs niet aangelijnd.

Aan het eind van dit pad komen we aan het Hellegat uit. Dit is een straat met een behoorlijke stijging, dit is vooral merkbaar aan de zwoegende fietsers die ons tegemoet komen. Gelukkig kunnen wij de helling bergafwaarts richting 'Gelrode' nemen. Van 'Gelrode' gaat het door de velden richting 'Het Kloesebos' dat overgaat in de 'Eikelberg'. Vervolgens nemen we de 'Gijzelaarsstraat' die ons naar het station van 'Aarschot' brengt.

Tijdens deze wandeling is de snelweg nooit ver weg maar werd door ons niet als zeer storend ervaren.

Wezemaal Aarschot
Geografische data – 25.9 KB 8 downloads
Kaartje Wezemaal Aarschot
PDF – 3.8 MB 1 download

«   »